Profiler - Warning: Undefined array key "kortnamn" in /customers/1/8/f/microbirding.se/httpd.www/app/views/profil/visa.php on line 2

Pineapple
Jonas Persson, Hasslö
E-postadress: jizzenREMOVE@speedmail.se
Ort Warning: Undefined variable $argc in /customers/1/8/f/microbirding.se/httpd.www/app/views/profil/visa.php on line 27 Hasslö
Mobilnummer073-1611700
HandjagareNikon EDG 8x42 + Nikon 8x32 SE
TubkikareNikon ED82 med 25-75x, 30x och 50x + Nikon ED50 med 13-40x, 16x och 27x
Fotograferar
Ansluten till BAS/BMS
Skådat sedan2005
Trivs bäst när jag skådar

Föredrar att mikroskåda så lokalt som möjligt, vilket i mitt fall innebär att jag sällan primärskådar utanför Hasslö-/Förkärla-/Nättraby-området. Framför allt är det på Hasslö jag har lagt min skådartid de senaste åren.

Drömarten i Sverige ärFjälluggla
Sammanfattningsvis är jag alltså

En 46-årig skånepåg med äkta blekingskt blod i ådrorna. Uppväxt i Skåne, men har varit sommarbleking på ön Hasslö i blekinge ytterskärgård sedan 1981. År 2008 bosatte jag mig permanent på Hasslö. Trots sin ringa storlek (363 hektar) har ön en hel del trevligt att bjuda på vad gäller fåglar. Här är det möjligt att skåda alltifrån diverse sjöfåglar, sångare och vitfågel till rovfåglar, ugglor och piplärkor. I mars-april kan man avnjuta ejdersträck härifrån ön och i maj månad passerar ett mäktiga sträck med vitkindade gäss förbi. Under samtliga fyra årstider kan det vara givande att skåda fågel på Hasslö även om det kanske är som mest intressant under vår- och höstflyttningarna. Inte minst med tanke på att det då också finns chans att något lite mer udda i fågelväg kan dyka upp.  

Förutom fågelskådning är mina främsta intressen att köra MC-scooter (just nu en Piaggio MP3 300 HPE), skapa musik/skriva låtar i min hemstudio, fotografera samt när det finns tid över att se på film eller någon serie på Netflix/HBO/box. Är lokal administratör för KnaX och har även hand om administrationen av Bird Alarm-lokaler i Ronneby- och Karlskrona kommun.