Decemberjakt

Anders Björkman, Malmö - 2023-11-19

Tänker på om det går och få in någon ny art på decemberlistan, skulle vara svh busk, vet den är ny för min del och undrar om den inte varit ny på listan? Vattenpip måste vara ny om någon sådan slits fram, har någon slitet på den vid Olas? Även negativ rapport tas tacksamt emot. Annars ser det nog rätt hyggligt ut, pille på plats, ttk på plats, strömstare på plats, hornuggla på plats, nötskrika, spillkråka, gröngöling mm finns här jaktfalk och stäpphök nära? och man kan ju alltid hoppas på den bruna gladan väljer Malmö...

Anders Björkman, Malmö - 2023-11-19

Som vanligt är jag storfavorit ;-) hade det funnit spel hade mitt odds antagligen legat lite över pengarna tillbaka. Stefan har naturligtvis rekordet på denna lista 119 arter klart rekordet ryker iår ;-) kommer själv att ha fokus på nya listarter. Mitt rekord är ynka 108 arter. Tycker listan redan är finfin men den kan fast det verkar omöjligt förbättras?

Anders Björkman, Malmö - 2023-11-21

Skärsnäppa och rödbena verkar också vara på plats? Det här ser bra ut!

Anders Björkman, Malmö - 2023-11-24

Har fått uppgift om att strömstaren inte är kvar vid Riseberga, förhoppningsvist är den kvar i bäcken och kanske kommer tillbaka? Leta gärna efter den om tillfälle ges, rapportera den isåfall gärna på AP glöm inte lägga till var den håller till om ni slår till.

Anders Björkman, Malmö - 2023-11-26

Glutten (terek) är kvar stannar den till på fredag är det ny art på listan!

Anders Björkman, Malmö - 2023-11-29

Härlit slit på törnsångaren, överlever den tills fredag är det rakt in på listan. Svår även i september, oktober så jag drar inte förrän december om den lever då. Känns alldeles för svår när den inte ska vara här men ändå igen, härlit slit! Glutten får också gärna dyka upp vid ribban ;-)

Anders Björkman, Malmö - 2023-12-01

Var är svarthättan?

Anders Björkman, Malmö - 2023-12-05

Härlit slit vid Kåsen! Vill man ha mycket fågel rekomenderas buskarna uppe på Lernacken borde själv haft taltrast där men hade som vanligt otur ;-) Gillar inte vädret var ute en runda idag som tog tid mest beroende av min feghet när tempen är runt 0 för alla som undrar det var inga vakter där som var på mig hade som vanligt otur på k-fiskare, den är där nog? ;-) vet att det finns folk som har betydligt met arter i december än jag. Imotgon ska det regna/snöa tror jag men pildammarna får nog passa sig ;-)

Anders Björkman, Malmö - 2023-12-15

Härlit med svarthaken låg den långt ut? Mycket borde man dragit på såklart jag skulle dragit på ägretten det smärtar mig mest, kanske skedand också kommit in om jag dratt. Det var fel väder för dragning sol knappt någon vind ock -1 grad, tacka vet jag regn, dimma, blåst, mulet och runt 5 grader.

Enligt mig borde tirkduvan rödlistas, från en enkel fönsterart till svår på 30 år och ingen har knappt reagerat.

Och så finns det folk som menar att jag är en december raritet, sliter ju alltid hårt speciellt i december vid mulet väder ;-)

Anders Björkman, Malmö - 2023-12-27

För undran: tror inte Alkekung varit ny på listan? däremot hade klyka varit det. 

Anders Björkman, Malmö - 2023-12-30

Pärluggla! Satt som en fläskläpp, ny art på listan?

Anders Björkman, Malmö - 2023-12-30

Pärluggla! Satt som en fläskläpp, ny art på listan?