utsikt

Håkan "Junior" Jacobsson,  - 2023-08-29

Det blev ju väldigt kul, det här. Jag har i flera år tänkt att den där öppna terrängen söder om Glostorp skulle kunna ge möjligheter, långa utsikter åt öster, söder och väster. Dock har det aldrig blivit av att jag gett lokalen en ordentlig chans, mycket för att där inte finns någonstans att parkera bilen. Men idag bstämde jag mig för att ge den ett par eftermiddagstimmar i alla fall, med hopp om rovfågelsträck åt sydväst och nordost. Rovfåglar var där inte i några massor - men alltså en svart stork, som inte vågat sträcka ut vid Falsterbo. Sågs kretsa högt över Hököpinge, eller längre bort; det är ju svårt att avgöra högt uppe.En hel del småfågel rörde sig där också, liksom en flock ljungpipare. Jag tror lokalen har mer att ge.

Jag talade med bonden på gården söder om vägen. Han sade att det gick bra att parkera på åkern, så man slipper stå på vägen. Där är inget dike och han är i princip färdig där för i år. Jag stod på Glostorpsvägen, cirka 100 meter väster om 90-graderskurvan, alltså på södra sidan. Därifrån ser man faktiskt Skanörs kyrka. Och kanske en svart stork.

Mark Hammarstedt, Limhamn - 2023-08-30

Grattis Håkan. Svart Stork är en enbart en dröm för många av oss. Jag brukar ibland stanna till vid parkeringen vid Veterinären vid Krombyvägen, bra även på vintern

faktiskt.