Kattuggla?

Johan Andersson, Landskrona - 2023-01-13

Hej. Tänkte börja skåda lite igen. Ser att kattuggla rapporteras i Karlslund på "vanliga stället". Var är detta? Norr om lekplatsen?

Mattias Olsson, Landskrona - 2023-01-13

Kul att du börjat igen Johan! Svårt att beskriva exakta trädet och om man inte vet var det är så blir det svårt. Men det är uppe i nordöstra hörnet av Karlslund, nära ridstallet. Det går en liten stig öster om den större stigen/vägen och trädet står mellan den mindre stigen och ridhuset. Om jag minns rätt så är det ett träd där en av de större grenarna någon gång knäckts av och ugglan sitter i det hål som bildats. Typ... Någon annan kanske kan tillägga eller korrigera. Lycka till!

Johan Andersson, Landskrona - 2023-01-14

Tack! Skall försöka hitta den. Lite utmaning skall det ju vara.

Peder Weibull, Landskrona - 2023-01-22

Har letat efter kattugglan i Karlslundsparken vid flera tillfällen utan resultat. Såg att Jens Basse hade rapporterat en en kattuggla från Säbyholmsparken den 20.1 men ingen rapport på Artportalen. Hördes den eller sågs den och var i så fall?

Johan Andersson, Landskrona - 2023-01-29

Jag hittade kattugglan idag på tredje försöket. Satt på avbuten gren i ett träd nära ridskolan, precis som Mattias beskrev. Tack för hjälpen!

Jens  Basse, Landskrona - 2023-01-30

Sorry, har missat denna konversation tidigare. Kattugglan den 20:e satt i det avbrutna trädet nära ridskolan. Har lagt in den på AP nu.