KOMMUNRALLY 2022!!

Wilhelm Lennman, Lund - 2022-11-17

Tjena gänget!!

Nu är det ÄNTLIGEN dags för årets absoluta höjpunkt!!! KOMMUNRALLY!!!!

I vanlig ordning siktar vi högt och har målet inställt på den sammanlagda 3:e platsen! Vi missade ju detta med en hårsmån förra året, igen..... Och hamnade dessutom på nesliga 99 arter. I år ska det bli änring på det. Tyvärr verkar vädret vara emot oss, det som såg ut som bästa vädret någonsin har plötsligt förbytts till något mer vanskligt. Vi får bara hoppas att snön faller på rätt platser och vid rätta tider. Allt kan såklart hända men just nu ser det besvärligt ut. Men fåglar finns det fortfarande i markerna och med lite flyt så ska vi nog nå MINST 100 arter!!

Ska hålla mig aningen mer kortfattad i år. Ni kan ju detta vid det här laget. Här kommer utlovad praktiskt info samt upplägg för årets rutter. 

Fältfika: Vi börjar med Lasses favorit, det legendariska "Lasse-fikat" ;)! På söndagen kommer det att bli en gemensam fika i fält. En mkt uppskattad tillställning! Tid och plats återkommer jag till under lördagen, men det brukar bli runt kl 13 vid Råsebro.  

Krysslista: Även i detta år kör vi med en digital, gemensam krysslista. Alla har tillgång till den och alla kan bocka av sina kryss där så ser övriga lagmedlemmar i realtid hur vi ligger till. Ett extra tack till Elis som i vanlig ordning uppdaterat den. För den nördiga går här också att se hur tidigare rallyn har gått samt vilka arter som setts i Kinda i november, och under rallyt sammanlagt genom åren. Om ni inte har tillgång till listan eller om ni inte kan redigera, kontakta mig på 0706854701 så bjuder jag in dig. 

 

SMS-grupp: VIKTIGT!!! ALL INFORMATION FRÅN DET ATT RALLYT BÖRJAR SKER GENOM SMS-GRUPPEN!!! Så om ni INTE har tillgång till den gruppen, skriv ett meddelande till mig antingen här som ett svar ELLER skicka ett sms till mig: 0706854701 så addar jag dig. 

 

Årets rutter: Då kommer vi till de viktigaste av allt! Det mesta är "old news" men med några förändringar. 

 

Lag Axel och Elis: Axel har faktiskt valt att för en gång skull prioritera rallyt i år vilket gör att gamla "Team slitvarg" återförenas. Lite överraskande men också väldigt roligt ;). I vanlig ordning startar laget först med lite ugglor för att sen möta gryningen på Hackelboö. Sen går resan förbi reningsverket, blå bron, Dal och "lilla" järnlunden (man ser fint ifrån opphemskorset), sen Schedevi-kanal och till sist åkerfrest på spängerna/valla/Kättilstad. 

 

Lag Fia, Johan och Johan: Detta sammansvetsade gäng kör sin vanliga runda med fokus Striern, Nimmern och Söderö. Många arter brukar hittas längs denna runda. Ett ösnkemål från tävlingsledaren är att ni i starten, som ni så framgångsrikt brukar, delar upp er lite i starten så att ngn kollar igenom spängerna. Fjällvråk har setts här nyligen tex. Glöm inte att vi MÅSTE hitta kungsörn i år!!

 

Firma Lennman/Olsson: Ett gammalt dreamteam från LuX-land ska återigen få stöka runt lite i Kinda-markerna! Senast de begav sig 2020 - Ja då blev det rekord och arterna bara bombades in. Vi siktar på ngt liknande i år! Vi börjar självklart med pärluggla för att sen söka oss mot Nimmern där vi börjar i "fårhagen". Sen jobbar vi oss neråt råsebro för att sedan möta upp syrran för fortsatt lagsskådning ner mot Rien med omnejd. Syrran börja i Hägna där hon ska hitta den halvdöa tranan som påtar omkring här sedan ngn vecka tillbaka. Hoppas den är kvar bara....

Team Kisapöjka: Ett något vingklippt lag i år. Men Andreas får hålla fanan högt och jobba dubbelt så hårt ;)... Andreas med chaufför börjar i Bänarp för orre och sen jobbar dom sig ner mot föllingsö och sen Kisa och Harg. Mkt arter att hämta här. Patrik tillsammans med Allard säkrar upp Bruket och de har utlovat både forsärla och Svart rödstjärt ;)!  

 

Team Rutin: Här kommer två riktigt gamla slitvargar att plöja igenom Kindas mörkaste skogar för att dänga in varenda skogsart som vi kan tänkas behöva. Anders Svensson och Lars Nilsson kommer göra allt för att täppa igen de så viktiga skogshönsen, korsnäbbarna och även Morkulla har blivit utlovad ;)... Anders kör förhoppningsvis sina guldlokaler, och Lasse kör sina. Sen kommer åtminstone Lasse att åka ner mot Rien och Horn med omnejd. Hamnen i Hycklige får absolut inte glömmas bort. Sen gärna några rejäla promenar längs diken i Rien och Vallingedal för lite beckasiner och annat smått o gott. Och glöm för jössenamn inte bort Brännaslätten!! 

Team Eriksson: Kör sin gamla runda från i fjol, dvs opphem och Ämmern runt. Många potentiella kryss här. Glöm inte bort att snegla ner i Ämmern, marina änder kan ligga var som helst i deta väder!! 

 

Lag Gunnar och Johnny:  Sedvanlig vinterfågelräkning på lördagen.. Vi har stora förhoppningar på detta i år. Behöver väl inte nämna vilka arter denna lilla promenad har bidragit med genom åren.... Men tallbit känns som ett absolut krav i år ;) 

 

Lag Tingvall: Stenkoll på Lillvalla med omnejd. Hoppas ngn besök kan göras vi lämplig pilgrimsfalkslokal också. Mkt fågel under veckans rekning, hoppas dessa hittas även på rallyt!! 

 

Lag Marliden: Här en helt ny lagmedlem, varmt välkommen till Kinda-laget Nina!! Upptagen på lördagen men på söndagen har Nina utlovad hjälp med eventuellt saknade arter. Med tanke på det hotande snögloppet på lördag så lär all hjälp som finns behövas på söndagen!! Vi är väldigt glada över att du vill vara med och hjälpa till i KiX-laget!!!

 

Övriga teammedlemmar kör så mkt de bara kan och vill. Är det någon av de anmälda som vill ta en mer aktiv roll så hojta till så fixar jag ett lag och en rutt till vederbörande. 

 

Så, det var väl alles totales. Hur ser det ut tycker ni??! Jag har inte skrivit ut varenda lokal i detalj detta året men ni förstår ungefär vad tanken är. Tror detta kommer bli hur bra som helst!!