Telemast vid Tobisvik och skövling vid Tobisborg

Bengt Bengtsson, Simrishamn - 2022-01-15

Jag antar att det finns personer i den här gruppen som har ett seriöst intresse att bevara naturvärdena i kommunen. I dagens Ystads Allehanda, sid 11, finns en kungörelse angående ett eventuellt bygglov för en 36 m hög telekommunikationsmast vid tennisbanorna nära Tobisviksbadet. Det vore bra om någon mer än jag protesterade mot detta! Idag upptäckte jag dessutom att det pågår en omfattande avverkning och skövling av buskmarker vid Tobisborg (norr om Karlstorpsvägen - i Natura 2000-område! Jag blir förbannad, ledsen och fullständigt uppgiven! Vad är det för människor som bär sig åt? Ta en titt!

Lars Edman,  - 2022-01-15

Jah håller med, Bengt. Man verkar vara besatt av att "städa" undan allt mellanskikt, alltså sly och buskar i de gröna områdena kring stan. Kan det vara möjligt att det är ok i naturvårdande syfte?

Magnus Ullman, Brantevik - 2022-01-16

Synpunkter senast 7/2 till S-hamn kommun, Bygglovsenheten, kontakt@simrishamn.se. Kan du inte här skriva en lämplig formulering, Bengt, som vi andra kan knycka och brodera lite på?

Kan f.ö. nämna att Trafikverket härom dagen tog bort alla småträd och buskar runt "vår" lövgrodedamm vid norra infarten/Nytorpsvägen i Brantevik. Av vilket skäl undrar man. Kommer vi inte att höra några lövgrodor från förstukvisten i vår?

Bengt Bengtsson, Simrishamn - 2022-01-17

Jag kommer ju att framföra mina argument som ersättare i Byggnadsnämnden (till ingen nytta, får man förmoda...), och rent formellt ligger byggplatsen inom "Område med höga naturvärden" enligt Naturvårdsprogrammet, samt omfattas av Strandskydd. Rosenfink har ju sannolikt häckat i området sedan länge, men har nog gett upp efter total bortröjning av björnbärssnår. Jag tycker nog att den som har något att framföra, kan formulera det själv. Det viktiga är att det är fler som är kritiska. För övrigt visade det sig att avverkningen vid Tobisborg gjorts efter samråd med Länsstyrelsen och med stöd av skötselplan! Mycket märkligt! Men det är ju aldrig för sent att ge upp...

Bengt Bengtsson, Simrishamn - 2022-03-26

Som väntat beviljades bygglov av den regerande höger-alliansen...