Arter utanför LuX2020!

Wilhelm Lennman, Lund - 2020-06-18

Halloj kära Luxare!! 

Det börjar bli en ganska bra LuX-lista i år. Vi har fått en hyffsad start och ligger nu på 118 (minus gulbr snäppa). Detta är ganska långt före hur vi låg förra året. Det hade varit så jäkla kul om vi kunde komma och och nosa på 230-sträcket. 

Men för att de riktigt fina totalsiffrorna ska vara möjliga krävs ju att samtliga sedda arter inom kommunen fatiskt också läggs upp på LuX :)! 

Här kommer ett litet axplock av arter som är sedda inom kommunen men ej uppdaterade på LuX2020: Aftonfalk, Svarthalsad trast, småtärna, Rosenfink, Nötkråka, Stäpphök, Skedstork, pungmes och snösparv. 

Det hade varit fantastistk uppskattat om de som sett dessa arter (flera av dom gamla luxare ;) ) kunde tänka sig att uppdatera arterna på sina listor. 

//Med vänliga hälsning årslistekämparna

Patrik Sandgren, Lund - 2020-06-23

Gott initiativ! Jag är dock tveksam till vissa arter avseende att trycka på listade luxare. Obs på svarthalsad trast är t ex nope luxare.

Wilhelm Lennman, Lund - 2020-06-29

Ja vi kommer inte få in alla på listan såklart. Men det hade varit superkul om så många som möjligt av nämnda arter kommer in på årets lista. Se och lär av Bertil tex som föredömligt lagt in sin skedstork nu :)! Det tackar vi för :)! 

Dan Hammarlund, Lund/Bosarp - 2020-08-24

Är det inte lite konstigt att gulbröstad snäppa fortfarande finns med i årets LuX-lista (och i totallistan)? Kanske ett fall för admin... Mvh /Dan

Patrik Sandgren, Lund - 2020-09-02

Tas bort av rapportören själv. I appen är det numera en lätt sak. Bara att sudda för den som inte känner för att ha sin obs kvar.