MöX Awards 2019

Eftersom året är så långt gånget har vi till slut gett upp drömmen om att kunna få ihop ett MöX Awardsevenemang för skådaråret 2019. Sett från den ljusa sidan innebär det ju att vi kan spara priserna till nästa år.

Här är i alla fall de som skulle fått pris om vi haft en ceremoni.

Ända in i kaklet-priset går till den som fick årets sista kryss, för att påminna om att året har 365 dagar (minst) att skåda på. Sista kryssaren är Jörgen Fromark, som hängde in alfågel klockan 10.30 den 31 december

Segrare i Decemberjakten blev Stefan Cherrug, med 119 arter.

Först till 100 arter var Göran Hausenkamp

Årets rookie: Mikael Bauer 

Årets upptäckare: Stefan Cherrug (tallbit, ormörn, rödhuvad dykand)

13 rätt or die: Stefan Cherrug segrade med en ormörn

Närmast totalen: Lars Silow hade tippat att 222 arter skulle noteras i Malmö under året. Med det kom han närmast totalsiffran 223.

Segrare: Stefan Cherrug, 215 arter

Det uteblivna samkvämet gör också att vi inte får möjlighet att diskutera vad som exempelvis var Årets art, eller Årets lokal. Eller fundera oss fram till vilka potentiella lokaler som finns kvar att upptäcka och utforska. Det får var och en nu begrunda på sin kammare.

En stående punkt brukar ju vara vad vi hoppas på inför det innevarande året, men det kan vi väl lämna därhän, när vi redan har haft tornuggla, amerikansk kricka, skedstork, svart stork, dvärgsparv och busksångare. Innan ens halva året har gått. Vågar vi verkligen hoppas på mer?

Vi ses på MöX Awards nästa år!

Håkan Jacobsson