Skåda med elscooter
Anders Björkman, Malmö - 2020-01-18 17:19

Många kanske undrar och gissar, jag tror jag att en elscooter kostar 3kr per minut att köra? Om man då loggar på en elscooter vid Triangeln och tänker skåda i Toarp och säger det tar 30min dit så skulle det alltså kosta 90kr att köra dit med en elscooter. Om man jämför tex priset med taxi skulle det kosta över 100kr att ta en taxi dit. Visst finns det faror med en elscooter så skulle jag rekommendera något hade jag nog sagt taxi förre elscooter. Räknar med att få mycket kritik från elscooter fans som vill att alla börjar skåda på/med elscooter men till alla fans, glöm inte att jag är rätt så gammal och trög tänkt framförallt då det gäller nya grejor. (Jag kan däremot tänka mig att köra på köpcentrum/i affärer men det har ju inte med skådning att göra. Kan också tänka mig att fråga taxi chaffören om jag får lägga in elscootern i bagaget så jag kan köra på den hem, tex till Toarp.) Finns det någon som börjat skåda med elscooter?

Stefan Cherrug, Potatisåkern - 2020-01-18 16:32

Har sett dig på vanlig cykel - varför inte fortsätta med det.

Anders Björkman, Malmö - 2020-01-18 16:38

Cykel är båst enligt mig! Men det kan nog vara en bra ide att köra med elscooter, tänker mest på att man kan slita ut knän med cykeln men samtidigt får man ju finfin motion på cykeln. Så trots jag är sugen på att prova scootern så lär jag nog hålla mig till cykel.

Kristoffer Olsson Stenman, Triberga, Öland - 2020-01-18 20:23
Jag tror inte att du sliter ut dina knän, snarare tvärtom. Scooter är livsfarligt, tänkt att du kommer nerför branten vid Lernacken i full fart och hör en biätare. Skaffa en elcykel istället.
Filip Robertsson, Vellinge - 2020-01-18 21:18

Den stora frågan är - räknas kryssen fortfarande om man parkerat (slängt) scootern på fel sida kommungränsen? 

Passa dig i så fall i Toarp, Findus. Det är ett helvete med gränserna där! :)

Anders Björkman, Malmö - 2020-01-19 06:09
Visst, men om man bortser frän kommunskådningen och tittar på dragproffs. Kan man inte tänka sig att man köper en el-scooter och har den i lägenheten/huset och först använder den till bilen och kör på något dragbart. Man har lastat in el-scootern i bagaget och kör. När man sen kommer fram till det man vill titta på kanske det är en bit att gå, då kan man lasta ut scootern och använda den för att bekvämt komma fram. Om det sedan är att man behöver leta gör ju en scooter det bekvämt att leta över stora områden. I ett sådant läge känns det rimligt att ha en el-scooter. När det gäller kommunskådning och man vill dra, kanske det finns en fördel med att ha en sådan i lägenheten? Man kan ju köra direkt från dörren och när man kommer fram kan den ju användas lite överallt, om man behöver leta, speciellt om man har en sådan scooter med breda hjul, som nog även går på sand? Ett exempel skulle kunna vara att man behöver leta berglärka på Swedechrome området, en el-scooter gör då att man bekvämt kan leta på ett relativt stort område, eller hur?
Kristoffer Olsson Stenman, Triberga, Öland - 2020-01-20 17:07

Då måste du kanske ha en terränggående scooter.

Drag på Berglärka ute i leran i N hamnen eller en Mellanspett i Toarp vid Svedala gränsen gör du nog bäst till fots. Jag har sett en cyklist dra snabbare än bilister från Stenören till Tygelsjöbäckens myning. Håll dig till cykel.

Mr Messer Persson, Malmö - 2020-01-21 11:29

En terräng-segway och en "finnpinne" till kikaren så kan du skåda medans du kör!

Då täcker man nog in hela swedchrome på en kvart eller så.

Förvisso dog väl segways grundare när han körde utför ett stup...men om du undviker hamnen o kalkbrotten så finns det nog inga fler stup i Malmö?

O skulle det stå en svarthuvad trut på kajen så är det väl nästan värt ett dopp med segway?

Anders Björkman, Malmö - 2020-02-15 07:25

Funderade lite mer på elscooter och har lite funderingar som någon kanske kan hjälpa mig med? När man räknar på att ta en elscooter på gatan blir det svårt, tex vad är startavgiften för scootern och kostar den 2 eller 3kr per minut att köra? Fundera på att man kanske ska köpe en egen elscooter men då kom det upp nya funderingar, tex hur kan tuben transporteras, hur mycket underhåll krävs, vad gäller vid en försäkring? (hörde om någon som fått sin scooter vattenskadad och då täkte inte försäkringen.) och sist men inte minst vad kostae en scooter och hur laddas den?

Sen funderade jag på 5G. Visst är där stora fördelar för människan men påverkar det inte allt djurliv, tex kan det ju bli stora förändringar när det gäller skådningen. Man känner ju sig gnällig och tråkig men/och förhoppningsvis har jag fel. Det kommer ju att finnas radiovågor precis överallt så kanske inte fåglar från tex Afrika inte hittar hit. Vi kanske med 5G går mot en tyst vår?

Anders Björkman, Malmö - 2020-02-15 12:21

Kanske är fler än jag som kan lite om elcyklar/el-scootrar? Var ute och skaffa lite info idag, tror jag ;-) Först var jag hos min vanliga cykel service affär. Han säljer inga elcyklar men om man får punka påstod han att det var samma service som på en vanlig cykel det gällde även kedja kullager, pedaler... Nu skådar jag inte längre, tror jag, när vädret är kasst (det regnar vind är ok) så en elcykel skulle passa perfekt. Var och kolla priset på elcyklar, troligtvist var jag i en dyr affär? Priset där var högt (kollade på nätet när jag kom hem) men jag tror att en bra cykel går på ca 10000kr. Hemförsäkringen är tillräcklig vill man ha något på ramen (typ ett nummer) kostar det extra. Laddar gör man via ett vanligt eluttag. Man kan ha korgar på cykeln så man kan transportera typ en tub, kamera, matsäck osv. Transport möjligheten på en scooter är mycket begränsad. Hjulen på en scooter är av plast. Glömde frågan om/när man behöver göra batteribyte på en cykel om det var svårt att hitta passande batteri, någon kanske vet?