Lyssna på ugglor

Anders Björkman, Malmö - 2022-03-07

Hittar ingen som hört spelande jorduggla på AP. Vet inte riktigt när de sätter igång men man kan nog ha häckande jorduggla vid typ Malmödammen? Har själv haft sträckande? Jorduggla i mitten av april. Hornuggla häckar ju i kommunen och det gör nog kattuggla också? Nu när det inte finns berguv i kalkbrottet, den gamle är ju flrsvunnen, är det någon som vet om där är helt tyst? Vet att jag hade hornuggla i fabriksslänten då där fanns berguv.

Mark Hammarstedt, Limhamn - 2022-03-19

Hade i Somras (slutet Juli/början Aug)  Adult Jorduggla jagandes vid Klagshamn ( Björkadammen) som satte sig nere vid strandängarna och åt på bytet. Enl Litteraturen så är det just sådana här biotoper de häckar på som inte söker sig till Norrland. Tror de var ett par tillfällen vid skymning. Kan ju vara en Singel uggla, men med tanke på vad vi sett av ugglor i Malmö, så skulle det inte förvåna mig om det dyker upp häckande Jorduggla :)

Anders Björkman, Malmö - 2022-03-20

Härli iaktagelse! Man kan nog med fog tro att de häckade söderom Klagshamn för typ 20 år sedan. Satt gärna på stolparna vid sunkdammen/Malmödammen, fram tom maj kanske början av juni. Dom kanske inte häckade i kommunen men någonstans i foteviken kunde man nog tro? 

5 arter ugglor i Malmö är ju sedda i vår, (kan ju alltid hoppas att pärl, sparv torn- uggla också dyker upp, helst sparv ;-) ) kanske 3arter häckar här? Hornuggla och kattuggla är ju redan klara, vore kul om det blir jorduggla också?