2018

Foto: Christer Henriksson

Profiler -
Jonas Persson, Hasslö
E-postadress:  jonas74persson@gmail.com
Ort:  Hasslö
Mobilnummer:  073-1611700
Handjagare:  Nikon EDG 8x42 + Nikon 8x32 SE
Tubkikare:  Kowa 883 med 25-60x + Nikon ED82 med 25-75x, 30x och 50x + Nikon ED50 med 13-40x, 16x och 27x
Fotograferar: 
Länk till hemsida:  Min hemsida
Ansluten till BAS/BMS: 
Skådat sedan: 
Trivs bäst när jag skådar : 

Föredrar att mikroskåda så lokalt som möjligt, vilket i mitt fall innebär att jag sällan primärskådar utanför Hasslö-/Förkärla-/Nättraby-området. Framför allt är det på Hasslö jag har skådat de senaste åren, och fr.o.m. i år (2018) prioriteras mitt tomtskådande från Erosvägen 19 på Hasslö.

Min personliga åsikt om begreppet "microbirding" är egentligen att det inte borde vara kommunbaserat. För mig hade gärna microbirding istället fått betyda att man endast räknar arter som observeras inom en radie av kanske 5 km från där man bor. Microbirdingområdet borde alltså inte vara större än att det är möjligt att gå eller cykla runt i det.

Drömarten i Sverige är:  Fjälluggla
Sammanfattningsvis är jag alltså: 

En 44-årig skånepåg med äkta blekingskt blod i ådrorna. Uppväxt i Skåne, men har varit sommarbleking sedan 1981. Numera bor jag permanent på Hasslö - en ö som har en hel del trevligt att bjuda på i form av fåglar och små dellokaler. Förutom fågelskådning håller jag gärna på med fotografering eller njuter av en bra film/serie. Är lokal administratör för KnaX och har även hand om administrationen av Bird Alarm-lokaler i Ronneby- och Karlskrona kommun.