LaX 2019

...

Foto: Christer Henriksson

Välkomna till LaX 2015!

Landskrona kommun består till stor del av odlad mark och det är väl inte precis översållat med fågellokaler. Men det är trots allt en kustkommun vilket gör att man har god chans på sjö-och havsfåglar. Saxåns mynning har visat sig från sin bästa sida vid ett flertal tillfällen och Glumslövsbackar/Hilleshögs dalar samt Landskrona utfyllnad kan också ge bra utdelning, även om den senare var bättre förr! Skogsområdena söder om Häljarp och Saxtorp hyser en rad arter man inte finner ute i slättbygden. Många trevliga arter har noterats i Landskrona kommun och fler skall det bli! I fjol nådde vi upp till 210 årsarter, vilket var den högsta årssiffran hittills!

I år skall vi bli ännu bättre!

Aktuellt

Ett riktigt Gott Nytt År önskas alla LaX-skådare! Ut och slit i fält så att vi når upp till en riktigt bra årssiffra även 2015!

Ett riktigt Gott Nytt År önskas alla LaX-skådare! Ut och slit i fält så att vi når upp till en riktigt bra årssiffra även 2015!

 
Tippa Årstotalen!
Kupera tarotkorten eller ta fram din lokala sibylla och tippa antalet arter som ses i LaX detta år Klicka här för att visa de andra din förmåga att tyda stjärnor och kaffesumpar!
 
Denna dag i historien...
 
Månadens mega!
 
Nyast i Galleriet
Ägretthäger
Saxåns mynning, 2019-08-13
Foto: Stefan Nilsson