MöX 2018

Mot bättre vetande!

Foto: Christer Henriksson

2018 - Vinter

Då kör vi om på ny kula! Vi slutade på 225 arter totalt under 2017 - en något bättre siffra än föregående år, men en ganska klen sett ur ett större perspektiv. Det var dock förhållandevis få skådare som verkligen gick in för det - bara en av oss fick över 200 till exempel - så 225 arter få ändå klassas som godkänt. Förhoppningsvis är det fler som har möjlighet att vara extra aktiva i år och kan därmed putsa 2018 års siffror något! Vi håller även tummarna för att vi får in några kul arter som vi aldrig eller sällan ser här. Några highlights under 2017 var stäppörn, vitvingad trut, praktejder och flera mindre skrikörnar. Tyvärr svischade samtliga dessa förbi obemärkt av de allra flesta MöXarna. Däremot var det många som fick njuta av halsbandsflugsnapparen som höll till i Hammars park. 

Glöm nu inte att i vanlig ordning lägga in en tipsrad i 13R or die! och att tippa årstotalen (senast 15/1). Poänglistan för de olika arterna är uppdaterad. 

Augusti

Det vore synd att påstå att sommaren lider mot sitt slut då den knappt tycks ha börjat, men vi kan åtminstone glädjas åt några roligare sommarfynd under juni och juli. Lundsångare är alltid uppskattat, även om det inte var så längesen sist vi hade den. Svarthakedopping var ett lite oväntat, men väldigt uppskattat inslag i kalkbrottsdammen. 

MöX Awards 2016

 
Aktuellt

Nytt år, nya utmaningar!

 
Denna dag i historien...
 
Månadens target!

Vissa har hunnit med att pricka av halva årstotalen redan och kör på autopilot fram till slutet av mars. Men en lappsparv hade de flestat uppskattat en månad som denna. 

 
Månadens mega!

I februari pangar vi in en vittrut. 

 
Nyast i Galleriet
Berguv
Kalkbrottsgatan, 2018-02-06
Foto: Anders Laurin
Laddad: 56 ggr
 Kommentarer 0