SiX 2019

Six, Drag o Rock'n'roll...

Foto: Christer Henriksson

Holken och framtiden
Bengt Bengtsson, Simrishamn - 2018-08-23 23:52

Idag meddelade hamnchefen att det kan bli aktuellt att stänga grindarna till södra hamnplan och därmed vägen till Holken. Anledningen är att yrkesfiskarna rapporterat om nattligt festande i Holken och misstänkta möten mellan dyrbara bilar på själva plattan. Kanske blir stängningen begränsad till dagtid, ca 07-17, vilket jag förordade. I annat fall krävs en elektronisk nyckel för att komma in. Dessa nycklar kan, enligt hamnchefen, i och för sig delas ut till fågelskådare, men jag föreställer mig att fågelintresset i så fall måste kunna styrkas (t.ex. genom medlemsskap i en ornitologisk förening?). Det för oss tillbaka till idén om att bilda en förening, på förekommen anledning kanske en ren Holk-förening. Någon intresserad?

Marie-Louise Bárány, Skåne Tranås - 2018-08-25 22:48

Tråkig utveckling. Tyckte vid senaste besöket att det var ovanligt rent i själva HOLKEN, även om mindre läckra dofter kunde anas på baksidan. Du menar väl att det ska vara öppet 7-17 och stängt annars? Jag har nog aldrig varit där utanför dessa tider. 

Sven Johansson, Sankt Olof - 2018-08-26 20:15

Gissar att nästan alla av oss redan är med i någon typ fågelförening, typ SOF, SkOF, Club 300 etc, vilket väl också kanske skulle kunna vara grundande för ett nyckelinnehav.

Annars var ju en ”holk-förening” en kul ide - ”Holkens vänner” kanske :-).

Jag kommer i alla fal att bli medlem om det blir sista utvägen.

Bengt Andersson, Simrishamn - 2018-08-26 20:39

Ja det har sett riktigt jäkligt ut ibland när man kommit till Holken nu i sommar! Jag har försökt plocka ihop skräp ibland men det känns tröstlöst när det ser förjäkligt ut igen nästa gång man är där. Jag tycker det låter bra att de låser piren men bara om vi får tillträde! Jag är med i vilken föreningsform som helst!!

Agne Paulsson, Simrishamn - 2018-10-11 20:10

En idé ( den är inte min) är att man bildar en "holkensektion" ( eller fågelsektion) i naturskyddsföreningen. Idén kommer därifrån. Då har kommunen en part att diskutera med , vi behöver inte hålla på med föreningsgrejset mer än att tycka till om holken  och annat t ex Glivarpa Mosse .

Bengt Bengtsson, Simrishamn - 2018-10-18 22:14

Bra idé! Sätt igång!

Marie-Louise Bárány, Skåne Tranås - 2018-10-19 12:46

Låter väl jättebra. De ornitologiska föreningarna är ju ursprungligen avknoppade därifrån ellerhur?