MöX 2018

Mot bättre vetande!

Foto: Christer Henriksson

Större skrikörn
Anders Björkman, Malmö - 2018-01-14 14:21

Kan vara ute och cykla ;-) Tittade på finfina bilder från Vellinge och eftersom den verkar vara mycket nära MöX och inte verkar typisk, blir man nervös ;-) Har inte tänkt på om det varit någon diskussion om raser för större skrikörn men behöver hjälp, detta är en ljus typ men det är väl inte en egen ras, eller?

Anders Björkman, Malmö - 2018-01-14 15:01

Kollade in fågelguiden, den ljusa typen, fulvescons ska väl vara helt ljus men eftersom den verkar ha mörkt huvud är det väl inte en fulvescons utan en helt vanlig större skrikörn, eller? Vad jag förstår finns bara varianter men detta kanske är en tredje variant? för den ser inte ut som en typisk och den ser inte ut som varianten "fulvescons". kanske den nya varianten ska heta MöX ;-).

Anders Björkman, Malmö - 2018-01-14 15:04

Fick precis info om att man ser den i eller ifrån MöX så då kan man väl spika varianten MöX ;-)

Anders Björkman, Malmö - 2018-01-15 10:55

Slit lönar sig, GRATTIS Stefan! Såg på finfina bilder från Skabersjö och det är ju en annan örn än den som sågs vid Vellinge. Hursomhelst, det finns ju minst två större skrikörnar nära eller inne i MöX, SLIT! Kan säkert ha stora vinterkvarter men varnar redan nu för om jag ser någon så kommer en iPhone film på LB.