MöX 2018

Mot bättre vetande!

Foto: Christer Henriksson

Matningar
Anders Björkman, Malmö - 2017-12-04 06:26

Verkar inte vara någon matning längre på vanliga stället vid Toarp? Någon som vet var kommunen har matning eller var det annars finns matning som verkar bra? Finns förerresten matning vid Pauli kyrkogård? När det gäller kommunen känner jag bara till Gamla kyrkogården men  fler känns det som det kan finnas, ellår?

Anders Björkman, Malmö - 2017-12-05 14:43

Svarthättan har seglat upp som min viktigaste decemberart men ha den på matning hade ju inte varit fel ;-) Eftersom jag är så kåt på matningar undrar jag över privata sådana. Förr fanns det privata matningar i Slottsparken, vet nån om det fortfarande finns sådana och i så fall var? Finns någon matning på Paulikyrkogård och i så fall var? är matningen på gamla kyrkogården kvar? och hur ser det ute vid Bunkeflostrand, Klagshamn, Limhamn, Scaniaparken nån som vet? Tidigare fanns en matning vid Lugnet som inte är kvar däremot har jag kollat en matning i Käglinge som verkar ok, alltså hade många fåglar. Den finns nära mataffären ca 100 meter ner på Törringevägen. Hur som, är intresserad av alla matningar så skriv gärna om generellt om var man kan hitta matningar i Malmö. De matningar jag själv har sett saknar ofta mat och fåglar, de är alltså troligtvist gamla men alla matningar som fungerar är givetvis intressanta.

Anders Björkman, Malmö - 2017-12-06 09:46

För den intresserade när det gäller svarthätta. Finns två Malmöfynd enligt AP? (kolla för några dagar sedan och tror mig minnas resultatet?), ett under 2000-talet och så såg en yngling arten på 90-talet och är så vitt jag vet den ände som finns på MöX listor som slagit till i december.

 

Anders Björkman, Malmö - 2017-12-08 14:42

Två dugliga matningar på Pauli mellersta, en vid Kapellet och en i närheten av där gatorna på kyrkogåren från Sankt Knuts väg möts, ses bra från Hövdingens gravplats.

Lars Silow, Limhamn - 2017-12-08 17:26

Har matning i trädgården med jordnötter, solroskärnor o äpplen. För två veckor sedan hade jag gott om mesar o finkar/sparvar. Nu verkar det som om det bara är kajorna som försöker tömma mataren med jordnötter. Troligen fortfarande gott om mat ute i naturen.

Anders Björkman, Malmö - 2017-12-09 09:10

Jag tror också det finns ganska mycket mat fortfarande ute i naturen. Många har matningar i trädgårdar men att stå och glo in i dom är inte så trevligt för en skådare men tycker det är mycket bra initativ så fortsätt gärna. Hur som, har tänkt mycket på matningar den senaste tiden och jag tror därför att Malmö kommun inte har någon matning, det är nog personalen på kyrkogårdar man för lita till? Fråga inte om matningarna jag såg igår men det är nog personalen på mellerst man får tacka om de slår till? Är ofta på Östra Kyrkogården vid kapellet men har inte sett någon matning där, det finns nog någonstans? ska fråga. På gamla kyrkogården har jag sett att det funnits tidigare år men vet inte om den är kvar! allt har ju sin tid, Vet du hur det ser ut på Limhams kyrkogård? tror inte där är matning på Hylliekyrkogård, ska kolla. Det kan ju snabbt bli väderomslag och då kanske matningar blir intressanta och varför inte matningar på kyrkogårdar.

Anders Björkman, Malmö - 2017-12-09 14:23

Var inne på Hyllie kyrkogård, ingen matning och inga spybollar.

Anders Björkman, Malmö - 2017-12-18 13:48

Ingen matning på Östra Kyrkogården.