MöX 2018

Mot bättre vetande!

Foto: Christer Henriksson

Decemberjakten på LB?
Anders Björkman, Malmö - 2017-11-25 13:49

En mapp eller nåt liknande för arter i december tas tacksamt emot på LB.

Anders Björkman, Malmö - 2017-11-26 09:08

Var inne på den finfina hemsidan cherrug.se under "link" för att hitta decemberjakt statistik men hittade ingen för decemberjakten och har därför lite frågor om den listan i fall någon kan hjälpa mig? Eftersom jag själv inte har skogssnäppa i december så antar jag den kommer att bli ny ifall den är kvar? ;-) Hursomhelst, rördrom är med på listan, ellår? Lappsparv är inte med, ingen ellår? Finns säkert fler arter som saknas, någon som känner till något relativt lätt som saknas i MöX decemberjakt lista?

Anders Björkman, Malmö - 2017-11-28 11:35

Naturligtvis ser jag fram emot att jaga arter i december. MöXs decemberjakt måste ju ha en grym artlista, för Malmö kommun har det ju, men har tänkt på bergtaigasångaren är den med på listan? andra arter som får mig i negativa listtankar är rovfåglarna jaktfalk och stenfalk är de med på listan? Svarthätta kan vara med men hur är det egentligen? frågorna är många, vet någon om hela MöX listan för decemberjakten är publicerad någonstans och är det möjligt att sammanställa listan så den går att se på tex MöX hemsida? och vilket år började vi med decemberjakt?

Stefan Cherrug, Fridhem - 2017-12-03 17:35

Tycker det borde vara en självklarhet att man också rapporterar i Artportalen det man lägger in i MöX; tar man del av andras obsar kan man ju låta andra få ta del av ens egna. Ge och ta.