MöX 2018

Mot bättre vetande!

Foto: Christer Henriksson

Upptäckarpoäng
Filip Robertsson, Limhamn - 2017-10-07 12:03

En påminnelse för de av er som vill vara med i upptäckartävlingen - tänk på att ni måste få era tunga fynd godkända av RRK (alternativt lägger upp bild på AP där det väldigt tydligt framgår vad det är) innan de blir poänggivande. Handlar ingenting om misstro eller liknande, utan om att det ska finnas någon form av standardiserad måttstock för vad som ger poäng eller inte. 

Just nu ligger där bland annat stäppörn, praktejder och stäpphök i skuldlistan och detta är fynd som hade gjort stor påverkan på resultatet om de blev godkända!

Anders Björkman, Malmö - 2017-10-08 09:57

Har inget emot varken att en skuldlista eller någon upptäckartävling finns men behöver ingen som reder ut mina obsar, tror bara på vad jag själv ser och tycker personligen att det här med skuldlista är kränkande för alla. Ett bra exempel är att man vill reda ut sommarfärgade svarthuvademåsar men tex talltita i MöX struntar man i. Snacka om att sila mygg och svälja elefanter. Hursomhelst struntar i vad man vill reda ut men har svårt att förstå det man vill reda ut.

 

För egen del rapportererar jag mycket sällan arter som ska kollas av andra på AP, att stäpphöken hamnade där (skuldlistan) var för att jag gjorde bedömningen att den kunde vara kvar i området samt att jag tyckte den var mycket vacker och att alla har inte LB. Att dubbel som inte fanns hamnade där (skuldlistan) kom som en blixt från klar himmel för mig.

Filip Robertsson, Limhamn - 2017-10-08 15:50

Håller med om att det exemplet du ger är ganska löjeväckande på ett sätt. Men ur ett större perspektiv är väl talltita mindre intressant än svarthuvad mås. AP bryr sig inte om vårt lilla community utan har ju ett helt annat syfte och intresse. Jag tror det är så enkelt.

Men om vi håller oss till den ursprungliga och väldigt smala diskussionen, det vill säga upptäckartävling i MöX, så var jag tydlig med att det INTE handlar om någon skuldbeläggning från min sida. Som jag har sagt innan så handlar det om att det ska finnas standardiserade kriterier för vad som ger poäng eller inte, åtminstone så länge jag håller i den. 

Detta inlägg är en påminnelse om vad som gäller så att de som vill ha poäng får det, inget annat.