LoX 2018

Foto: Christer Henriksson

Mindre skrik?
Andreas Lundgren, Bjärred - 2017-08-10 19:12

Jag har länkat till en sida där jag har lagt upp några bilder på örnen från idag. Det var ju långt håll så det blev inga vidare foton, men något mer än det jag skickade ut på lineBand kanske...

http://200tomtkryss.blogspot.se/2017/08/mindre-skrik.html

Lars Nilsson, Lomma - 2017-08-10 19:19

Hallå Andreas! När jag ser dessa bilder så håller jag med dig om att det är en Mindre Skrikörn! Grattis till fyndet! Ny art för kommunen! 

Kristian Ståhl,  - 2017-08-10 19:30

Kungsörn kan man utesluta. Mycket stämmer på ad mindre skrik. Tydligt ljusa täcker mot mörk sadel och pennor. Vingfläckarna rätt. Även proportioner känns bättre än för stäppörn. Relativt kort arm. Du borde alla gånger rapportera. Vet ju att kraven är hårda (minns Lars och Lars-Görans tror jag att det var) men i alla fall. 

Andreas Lundgren, Bjärred - 2017-08-10 21:27

Hej och tack för input. Håller med om allt du skriver Kristian och jag har ju min egen upplevelse när jag tittade på den i tuben också. Jizz är ju inte helt lätt att beskriva med ord alltid men jag fick aldrig någon känsla av stäppörn - och den har jag ändå sätt åtskilliga hundra av i Oman. Som Jonas skrev på LineBand påminner den ju om den fågeln som var runt Sturup i förra veckan och det är väl inga höga odds på att det är samma fågel.

Självklart skriver jag rapport på den! Om den skulle bli godkänd är det trots allt min första obs av arten både i Sverige och utanför... Laughing

Arne Holgersson, Lund - 2017-08-11 07:58
Coolt Andreas! Kan inte med egna kunskaper skilja på mindre skrikörn och stäppörn, speciellt från foto, men någon av dessa två skulle jag drista mig till. Du har ju också sett mer av jizz och genom tub. Att det ät Lundafågeln verkar ju också i högsta grad rimligt. Se nu till att skicka den över ån, så Kenny får studera den också - och kanske vi andra sunkskådare med.